SPIS PRZEPISÓW

1) DANIA GŁÓWNE:
   1. ZAPIEKANKA FRANCUSKA
   2. PIERŚ Z KURCZAKA Z SEREM I PIECZARKAMI
   3. ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM
   4. ŁOSOŚ W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA
   5. LASAGNE ZE SZPINAKIEM
   6. SAKIEWKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM W SOSIE SEROWYM

2) CIASTA, DESERY NA ZIMNO I INNE SŁODKOŚCI:
   1. ŚMIETANOWIEC
   2. TIRAMISU
   3. PRZEKŁADANIEC
   4. NALEŚNIKI
   5. DESEROWY PRZEKŁADANIEC
   6. BEZY CYTRYNOWE
   7. DESER Z MASĄ KRÓWKOWĄ
   8. LODY WANILIOWE
   9. MURZYNEK Z SEREM
  10. FAWORKI

3) WIELKANOC:
   1. JAJKA Z FARSZEM TATARSKIM
   2. JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM
   3. PASCHA
   4. BABKA PIASKOWA

4) PRZYSTAWKI I ZAKĄSKI:
   1. RYBA W POMIDOROWYCH MISECZKACH
   2. PALUSZKI SEROWE
   3. PALUSZKI Z SZYNKĄ

5) ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA:
   1. CIASTO NA PIEROGI
   2. PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
   3. SERNIK Z BRZOSKWINIAMI
   4. STRUCLA MAKOWA
   5. RYBA PO GRECKU
   6. ŚLEDŹ Z RODZYNKAMI
   7. ŁOSOŚ MARYNOWANY
   8. BARSZCZ WIGILIJNY
   9. USZKA DO BARSZCZU
  10. KUTIA
  11. KRUCHE CIASTECZKA Z ORZECHAMI

6) ZUPY:
   1. ZUPA CEBULOWA
   2. ZUPA SZCZAWIOWA
   3. BOTWINA

7) SOSY:
   1. MAJONEZOWY
   2. ŚMIETANKOWY
   3. MUSZTARDOWY
   4. WYKWINTNY
   5. SEROWY

8) NAPOJE:
  A- GORĄCE:
    1. GORĄCA CZEKOLADA

  B- ZIMNE

  C- ALKOHOLOWE:
    1. WÓDKA ICE

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz